dekor
dekor
dekor
Lanu  ©  2013. Minden jog fenntartva.
Perinatális
szaktanácsadás

Perinatális Szaktanácsadás

A perinatális időszak a mozgás kialakulásának bölcsője is. Gyerekkel és felnőttekkel végzett munkám során felmerülő kérdésekre adott válaszok többségében visszavezettek a legkorábbi időszakig. A legtöbbször az alábbi témák merülnek fel: öröklődés, mozgásfejlődés, megfelelő bánásmód, támogató kapcsolatok, élmények, érzetek, fájdalmak, életmód, egészség...

Megértettem, hogy testterapeutaként szükségem van egy biztos alapokon álló, ismeret alapú szomatopszichés diagnosztikus látásmódra a test-tudat-érzés integritásának, a testi szinkronicitás megőrzésének érdekében.

Ezen az úton az egyik ilyen fontos állomás az Elte Perinatális szaktanácsadó képzésében való részvétel volt, ahol olyan széles bázisú, nem csak tudásalapú, hanem önismereti és új gyakorlati közelítésmódokkal volt, és mind a mai napig is van lehetőségem meg?ismerkedni, amelyek kiváló tudás- és gyakorlati alapot nyújtanak a vendégekkel való együttműködéshez. A kapcsolat folyamatosan élő a …tanszékkel, hiszen a képző tanárok támogatásával a már végzett hallgatóknak is állandó továbbképződési műhelyként funkcionál, és lehetőséget biztosít a legújabb ismeretek megszerzésére. Az évenkénti találkozások alkalmával pedig a legaktuálisabb szakmai és személyes vonatkozású nehézségek megvitatására is sor kerül.

Holisztikus rendszerszemléletének köszönhetően sokat segített abban, hogy a mozgást mint létélményt az élet kezdetétől az élet befejezéséig, és mint szomato-pszichés személyiséget formáló "eszközt" az egész életkorívben a mozgásfejlődéstől a mozgás kialakulásáig az egészség és betegség, normális és kóros koordináta rendszerében elhelyezzem.

Ha az ELTE Perinatális szaktanácsadó képzésről többet szeretnél tudni, kattints ide.